Grad Slunj donio odluku o gašenju javne rasvjete u okolici od ponoći do pet ujutro – razlog ušteda, mještani ljuti

Grad Slunj

Grad Slunj donio je odluku da se u okolnim naseljima u periodu od ponoći do pet ujutro gasi javna rasvjeta, što je revoltiralo mještane naselja koje su predviđena za “gašenje”, dok se gradska vlast brani da je neophodna ušteda.

Kako nam je pisao jedan čitatelj, potpuni mrak u noćnim satima dodatno će izolirati ionako slabo naseljena mjesta, te se pitaju kako će do kuće doći liječnik ili pogrebnik ako zatreb. Smatraju i da će se znatno umanjiti i osjećaj sigurnosti građana.

– Treba ovo malo nas mladih koji smo ostali na selu, koji svoju djecu želimo odgajati u ovom uništenom gradu rastjerati trbuhom za kruhom. Komunalnu nakanadu iz koje se financira javna rasvjeta plaćamo svi, a sad će se dogoditi da dijelovi grada nemaju svjetlo. Otkud nekome u Gradu pravo da odlučuje koje naselje će se gasiti a koje ne, napisao nam je u mailu revoltirani čitatelj.

Objašnjenje ove odluke zatražili smo od gradonačelnika Željka Rendulića. Kaže kako je ušteda neophodna, jer Grad godišnje samo za javnu rasvjetu izdvaja blizu milijun kuna.

– Veliki su troškovi javne rasvjete po mjesnim odborima i ova odluka se ne odnosi na uži dio Grada Slunja. Puno se troši, plaćena je analiza stanja javne rasvjete koja će nam pokazati i kako ćemo uštedjeti. Radi se o pet noćnih sati što će donijeti znatnu uštedu.

Na upit ne boji li se da će eventualno porasti mogućnost da u mraku svoj rad intenziviraju lopovi i bude smanjena sigurnost građana i njihove imovine, Rendulić nam je rekao da ulična rasvjeta ionako nije garancija objektima, s obzirom da lopovi uvijek mogu doći do objekta i sa stražnje, neosvijetljene strane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest