Direktorica slunjske Lipe Nikolina Paulić: Bit će teško, ali borit ćemo se i razbijati predrasude

Lipa će brinuti za uređenje Slunja, pa i središnjeg gradskog parka (foto: FB stranica Grada Slunja)

Komunalno poduzeće Lipa, koje se od 1. siječnja brine za odvoz otpada, čistoću, groblja i javne površine u Slunju, idućih godinu dana vodit će Nikolina Paulić. Odlučeno je tako nakon što natječaj za direktora, završen 17. siječnja, “nije ponudio zadovoljavajuće kadrovsko rješenje”, pa dao kandidata koji ima tražene uvjete i pri tom dobro poznaje područje na kojem treba raditi iduće četiri godine.

Izbor je tako pao na stručnu prvostupnicu ekonomije, s višom stručnom spremom i zvanjem ekonomistica ekonomike poduzetništva, koja je radila i u državnom i privatnom sektoru.

– Nema tu nikakvih privatnih ili drugih motiva; iskustvo u financijskom vođenju poduzeća bila je velika prednost pri donošenju odluke. Zato sam, kao skupština društva, odlučio Nikolinu Paulić izabrati za v.d. direktora. Dolazi u tešku situaciju, gdje treba uvesti reda i neće joj biti lako. Ako se dokaže, opstat će, ako ne…, rekao nam je gradonačelnik Željko Rendulić.

Da joj neće biti lako pokrenuti tvrtku koju, nakon razdvajanja od Komunalca, čeka puno posla, ali ima temeljni kapital, sredstva za rad i 19 radnika, svjesna je i nova v.d. direktorice. Što im sve predstoji, u stvari, tek treba doznati jer na novom radnom mjestu je par dana.

– Nismo u sjajnoj situaciji, ali nemamo obveza i zaduženja i to je dobro za početak. Nakon što napravimo sistematizaciju radnih mjesta, financijski plan i program rada za ovu godinu, krenut ćemo prema cilju: kontinuiranom obavljanju poslova za vlasnika, Grad, ali, ukaže li se prilika, i za druge, kazala nam je Paulić.

Zna da za sve to na raspolaganju ima godinu dana, u kojoj treba dokazati što nova slunjska tvrtka i njena direktorica mogu.

– Radit ću najbolje što znam, imam viziju kako sve treba funkcionirati i neću odustajati godinu dana ili koliko budem. Samo da upoznam radnike i vidim čime raspolažemo, dalje ću se boriti, na zadovoljstvo i radnika i građana i moje, najavila je Paulić, a na opaske kako nije uobičajeno da žena bude na čelu ovakve (gradske) tvrtke, poručila:

– A probat ćemo razbiti predrasude!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest