Župan čelnicima pogođenih područja rekao da mu do sutra pošalju prijedloge za proglašenje elementarne nepogode

foto ilustracija

S par dana zakašnjenja župan Ivan Vučić sazvao je izvanrednu sjednicu Županijskog stožera zaštite i spašavanja na kojoj su sudjelovali i gradonačelnici i načelnici općina sa prostora Karlovačke županije, a kako bi dogovorili treba li proglasiti elementarnu nepogodu za najugroženija područja. Podsjetimo, u ledenom okovu stradali su dalekovodi i niskonaponska mreža, drveće, automobili, brojna naselja su danima bila bez struje, dok se još otklanjaju kvarovi.

– Gradonačelnicima i načelnicima općina pojašnjena je zakonska procedura za proglašenjem elementarne nepogode te je, nakon što je Stožer izvješten o stanju na terenu, donesen zaključak da gradonačelnici i načelnici općina sa područja pogođenih vremenskom nepogodom do sutra županu pošalju prijedlog za proglašenjem elementarne nepogode na njihovu području, kažu u Uredu župana.

Sudionike su o stanju na terenu izvijestili i predstavnici žurnih službi, HEP-a i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Kažu da su operativne snage i dalje angažirane na sanaciji šteta i normalizaciji stanja na terenu, a do kraja današnjeg dana sva bi područja Karlovačke županije trebala biti uključena u elektroenergetski sustav.

– Temeljem izvješća o stanju na terenu zaključak je Stožera da su sve službe do sada uspješno obavile sve zadaće, zaključak je sastanka. Naravno, s obzirom da još traje sanacija, a šteta se tek procjenjuje, upitno je da se već do sutra mogu podnijeti kompletna izvješća pa ćemo vidjeti kako će sad reagirati lokalne samouprave.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest