Karlovčani u Peruu istražuju smrt Mirka Seljana – sad su u Pachizi, pa kreću Mirkovim tragom u prašumu

Susret s gradonačelnikom Pachize

Tročlana ekspedicija karlovačkog “explorer kluba”, CEIK-a Braća Seljan koja se nalazi u Peruu, stigla je u Pachizu, gradić iz kojeg se hrvatski istraživač, Karlovčanin Mirko Seljan uputio u prašumu i u njoj nestao.

Kako su nam javili iz Pachize, održan je sastanak s gradonačelnikom ovog gradića Hannoverom Rojasom Vasquezom, te su potom uslijedile pripreme za odlazak u prašumu doline rijeke Huayabambe.

– Obostrana želja za razvijanjem suradnje dvaju podosta različitih, no sudbinom hrvatskog istraživača Mirka Seljana povezanih gradova svakako postoji. No, zbog udaljenosti ta suradnja je neminovno drugačija, no time i zanimljivija, rekao je predsjednik CEIK-a Mladen Kuka.

Gradonačelnik Rojas Vasquez istoga je mišljenja i izrazio je želju da posjet Karlovac, grad o kojemu je dosta lijepoga čuo još od prvog susreta sa CEIK-ovcima 2006. godine.

– Sjećanje na Mirka Seljana, vašeg istraživača i inženjera još je živo u našem kraju, rekao je gradonačelnik, što je potvrđeno i u prezentaciji kustosa lokalnog muzeja Javiera Cosavalente Galana.

Tročlana ekipa odlazi u prašumu, gdje će posjetiti udaljena naselja i toponime sa rukom crtane Mirkove karte. Novim terenskim istraživanjem prikupljaju se i novi podaci, odgovori na mnoga do sada neodgovorena pitanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest