Potvrđeno je da će Vlado Cindrić i Borna Petanjek nastupiti za Hrvatsku na EP-u u Moskvi

Streljački savez Hrvatske službeno je obznanio da su među 20 sudionika prvenstva Europe u Moskvi iz Hrvatske senior SK Policajac na zračnom pištolju Vlado Cindrić i junior SK Duga Resa na zračnoj puški Borna Petanjek. Oba strijelca su također i u reprezentativnom sastavu Hrvatske za tradicionalni ogled sa strijelcima Slovenije.

Cindrić je do nastupa na EP-u u Moskvi došao suvereno s tri norme na oglednim natjecanjima i jedini je hrvatski pištoljaš koji će u seniorskoj konkurenciji nastupiti u Moskvi. Borna Petanjek je teže došao do nastupa u Moskvi jer je postigao “tek treći rezultat”. Međutim, vrlo je važno naglasiti da će mu nastup na EP-u omogućiti i sudjelovanje u kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih u Kini.

Koliko je Kina daleko pokazuje podatak da iz Europe u pijedinoj disciplini mogu sudjelovati samo šest mladih strijelaca uz dodatak da pojedina zemlja može imati samo jednog predstavnika. Ukoliko to bude naš mladi Dugorešanin biti će to pravi podvig vrijedan poštovanja – kaže Petanjekov trener Ivan Maraković.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest