Vuković i Žabčić novi vlasnici Karlovačke banke – 75 posto udjela kupili za 72,7 milijuna kuna

Karlovačka banka dobila nove vlasnike

Kao što se i očekivalo, karlovački gospodarstvenici, vlasnici tvornice HS Produkt Marko Vuković i Ivan Žabčić postali su novi vlasnici Karlovačke banke d.d.

Na danas održanoj Skupštini dioničara KABA-e, donesena je Odluka kojom se temeljni kapital Društva povećava s iznosa od  24.2 milijuna kuna za iznos od 72.7 mijuna kuna i sad iznosi gotovo 97 milijuna kuna i to, kažu u KABA-i, izdavanjem i plaćanjem u novcu 7.273.420 redovne dionice  bez objavljivanja prospekta.

– Ponuda za upis i uplatu uloga u svrhu povećanja  temeljnog kapitala iz ove Odluke upućena je isključivo ulagateljima Ivanu  Žabčiću iz Ozlja i Marku Vukoviću iz Karlovca, priopćeno je.

Ivan Žabčić i Marko Vuković uplatili su svaki pojedinačno iznos od 36.367.100 kuna, ukupno 72.734.200 kuna u svrhu povećanja temeljnog kapitala Karlovačke banke d.d. izdavanjem 7.273.420 redovnih dionica serije B. Sredstva su uplaćena u roku i sukladno Odluci Glavne skupštine održane dana 10.02.2014. godine.

Na sjednici je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Statuta sukladno prethodno  donesenim odlukama o smanjenju i povećanju temeljnog kapitala.  Za članove Nadzornog odbora izabrani su predloženi kandidati Bernarda Ivšić,  Nedjeljko Strikić, Željko Pavlin, Igor Čičak i Danijel Žamboki na mandat od četiri godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest