Odlični rezultati učenika KŽ – njih čak 44 osvojilo neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima

– Svi ste zaslužili poklone, ali mi toliko novca nemamo pa smo vas odlučili počastiti u Trgovačko-ugostiteljskoj školi. Ali, u proračunu za iduću godinu ugradit ćemo nagrade u materijalnom iznosu koje ćemo davati preko škola. Bit će simbolične, ali će dobro doći i vama i roditeljima. Čestitam djeci na uspjehu, mentorima i ravnateljima također, a mene držite za riječ što se tiče ovog materijalnog dijela, kazao je župan Ivan Vučić na današnjem prijemu za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta te njihove mentore i ravnatelje škola.

Njih 44 iz 15 škola zauzelo je neko od ta tri mjesta, a za natjecanja ih je pripremalo 29 mentora. Sjajni su u svim područjima – od hrvatskog jezika, biologije, informatike, ličenja, tokarenja, rada motornom pilom do glazbe i sporta.

– Državni prvaci i natjecatelji su iz svih škola, a to znači da je kvaliteta ravnomjerno raspoređena. Priznanje i strukovnim školama, vidi se koliko se trude da ih njih izađu kvalitetni budući obrtnici i poduzetnici, što je za sve nas jako važno, rekao je predsjednik Gradskog vijeća i ravnatelj Gimnazije Damir Mandić.

Zahvalivši u ime nagrađenih, ravnatelj Tehničke škole Mile Lulić ispričao je kako posljednjih 15-ak godina nitko u njihovu školu nije dolazio tražiti radnike, a onda se prošli tjedan to promijenilo.

– Došla je četveročlana delegacija Adriadiesela i rekla da im treba 65 učenika iz 6 zanimanja, da će trebati stotinjak radnika. Tvrtka iz Zagreba, koja se bavi baždarenjem brojila za gorivo, poslala nam je dopis da treba 10-ak radnika elektro struke koje će dodatno specijalizirati. Budi se nešto, ova dva primjera govore da se događaju pozitivne stvari, a ne kako novine pišu, 80 posto negativne, ustvrdio je Lulić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest