Novi potop: Karlovačke rijeke nabujale, pod vodom Mekušje, Logorište, brojna naselja..

Karlovac i okolica ponovo su pod vodom. Kiša koja i dalje pada u kombinaciji s topljenjem snijega u gorju uzrokovala je novo bujanje rijeka tako da je rijeka Kupa u 5 sati ujutro dosegla 751 centimetar kad su, rekli su nam u Vodoprivredi, nastupile i izvanredne mjere obrane od poplave.

U 8 sati vodostaj Kupe je na 776 centimetra i dalje raste, kao i Korana, dok su pod vodom dijelovi Logorišta, Mekušansko Polje, Obala Trnskog na Drežniku, podvožnjak na Ilovcu, a još od jučer brojna naselja nizvodno od Karlovca.

Kako saznajemo, pod vodom su i drugi dijelovi Karlovačke županije, dok nam je jedan čitatelj poslao fotografiju iz Cetingrada gdje je voda također zaprijetila kućama. Problema ima i u Dugoj Resi gdje se izlila rijeka Mrežnica te još više prijete oborinske vode. Puštena je voda niz branu u bivšoj Pamučnoj kako bi se stabilizirao vodostaj u gornjem toku rijeke dok se u Sv. Petru dvije kuće štite zečjim nasipima.

– Zbog izlijevanja rijeke Kupe na prometnicu u Koritinji zatvorena je D36 Šišljavić – Koritinja, D6 kod Okića, G. Pokuplje – Levkušje, u Logorištu, Mala Švarča i mnoge lokalne ceste, javili su iz Centra 112.

Kako dodaju, tijekom jučerašnjeg dana, noću i jutros sve raspoložive snage vatrogastva su na terenu, u Karlovcu, Vojniću, Dugoj Resi. Najviše se vršilo ispumpavanje, gradnja žečjih nasipa (Okić, Rastoke) te spašavanje stoke iz poplavljenih štala.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest