Nakon tragedije: Počelo uklanjanje zaostalih neeksplodiranih mina na području bivše vojarne u Oštarijama

foto PU karlovačka

Nova tragedija nažalost se morala dogoditi da bi se nadležni pokrenuli u onome što je već odavno trebalo biti učinjeno – uklonjena zaostala eksplozivna sredstva na prostoru bivšega vojnog skladišta u Oštarijama kod Josipdola.

Akciju uklanjanja najavila je PU karlovačka prije par dana, kazavši kako su na terenu policijski službenici protueksplozijske zaštite Uprave policije, PU zagrebačke i PU karlovačke.

Podsjetimo, prije nepunih desetak dana na ovom je mjestu poginula jedna osoba dok je druga teško ranjena, dok su na području bivšeg skladišta tzv. JNA koje je eksplodiralo 1991. godine skupljali staro željezo.

Tijekom uklanjanja zaostalih minsko – eksplozivnih sredstva čut će se povremene detonacije, kažu u policiji jer će se pojedina eksplozivna sredstva iz sigurnosnih razloga morati uništavati na samome mjestu pronalaska.

– S obzirom na vrlo velik broj razasutih najrazličitijih neeksplodiranih ubojnih sredstava na prostoru skladišta te prostora koji je pored toga i miniran, teško je u ovom trenutku pretpostaviti koliko će vremenski trajati nužne mjere otklanjanja opasnosti, dodaju u PU karlovačkoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest