U općem štrajku solidarnosti sudjelovat će i radnici u Karlovačkoj županiji – žele pokazati Vladi da mora pregovarati sa sindikatima

foto ilustracija

U sutrašnjem općem štrajku solidarnosti sudjelovat će i radnici u našoj županiji. Potvrdio nam je to Nikola Badovinac, povjerenik Ureda SSSH za Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, podsjetivši da se pet sindikalnih središnjica na štrajk odlučilo kako bi iskazali solidarnost s dvjema tvrtkama u kojima je propao postupak mirenja zbog neisplaćenih plaća, ali i da bi poručili Vladi RH da o Zakonu o radu treba pregovarati.

– Sutrašnji prosvjed bit će svugdje gdje je članstvo sindikalno organizirano, a provodit će se u različitim oblicima, od isticanja bedževa i okupljanja radnika da bi se upoznali sa zahtjevima sindikata nadalje. Vjerujem da ćemo uspjeti i da će ljudi shvatiti težinu trenutka za sadašnje i buduće radništvo, a Vlada, kojoj ćemo pokazati da možemo stati, shvatiti da postoje sindikati s kojima mora pregovarati, rekao je Badovinac.

Karlovčani će sudjelovati i na prosvjednom skupu na Markovu trgu u srijedu, no kada će to točno biti, ovisi o tome kada će Sabor raspravljati o izmjenama Zakona o radu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest