Članovi Kinokluba na festivalu u Valenciji – proljeće rezervirano za promociju, u lipnju Festival u Karlovcu

Karlovčani u Valenciji

Mladi karlovački filmaši sudjelovali su proteklog vikenda na Međunarodnom festivalu filmova djece i mladeži u Valenciji. Kako kažu po povratku s puta, treći po veličini španjolski grad drugi put je ugostio ovu manifestaciju koja je okupila 260 filmova iz 60 zemalja te 90-tak gostiju. Među odabranima su se našli i filmovi Kinokluba Karlovac, koje su predstavljali Nina Čorka, Marija Ratković Vidaković i Ksenija Sanković..

U Valenciji su imali priliku predstaviti Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži – međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

– Četiri dana u Valenciji bila su idealna za izmjenu dojmova i iskustava s ostalim organizatorima festivala, kao i s autorima filmova iz cijele Europe. Tako su ostvareni kontakti s filmašima iz Ukrajine, Švedske, Turske i ostalih zemalja čiji će se filmovi zasigurno moći vidjeti u Karlovcu. Podsjetimo, Filmska revija mladeži i Four River Film Festival održavaju od ove godine u lipnju , a rok za prijavu filmova je 15. travnja, kažu u karlovačkom Kinoklubu.

U ožujku karlovački filmaši putuju u Vinkovce, u travnju u Irsku a u svibnju u Italiju.

Four River Film Festival u okviru djelovanja Mreže u suradnji s Nordic Youth Film Festivalom iz Norveške pokrenuo je i novi projekt – razmjenu festivalskih organizatora.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest