Bosiljevac prva juniorka u Sloveniji, Kunović izmakla medalja u Dubaiju

Na međunarodnom prvenstvu Slovenia Open nastupilo je 400 natjecatelja iz 80 timova. Na prvenstvu su nastupile i dvije članice Taekwondo kluba Banija. Uspješnija bila je najbolja sportašica Duge Rese Tanja Bosiljevac koja je u juniorskoj selekciji (-42 kg) bila najuspješnija osvojivši 1. mjesto i zlatu medalju. U 1. kolu pobijedila je predstavnicu Bugarske 10:9 a u finalu hrvatsku predstavnicu 20:6.

Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Tena Kunović (-49 kg) koja je nastupila za reprezentaciju Hrvatske. Ona je u 1. kolu pobijedila Rumunjku 9:3, a u polufinalu izgubila od predstavnice Srbije 12:9. Najbolja sportašica županije ovoga vikenda je nastupila je na G-1 turniru u Dubaiju gdje je za medalju izgubila od predstavnice Koreje rezultatom 4:1. Na turniru Fujairah Open nastupilo je oko 500 natjecatelja iz 30 zemalja. Mateja Kunović bila je nositeljica svoje kategorije te je u 1. kolu bila slobodna, za medalju je čekala pobjednicu između Qatra i Koreje. Koreanka je pobijedila nokautom u 1.rundi. Za medalju je, protiv nezgodne Korejanke Heejeong Choi, poražena.

– Nije uspjela stići rezultat gdje je povela Korejanaka iako Mateji nisu priznali udarac u glavu u trećoj rundi. Nastup na olimpijskom turniru Bahreinu je otkazan zbog slabih financijskih pomoći olimpijskoj kandidatkinji. Uskoro je očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Kineskom Tajpehu – ističe trener Neven Trbojević.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest