Pilot bivše JNA Suad Hamzić tvrdi: Leteći nad Dugom Resom prije 40 godina u zraku sam susreo NLO!

, kako je nad Dugom Resom, prije 40 godina susreo – NLO!

Nakon što je Hamzić obavijestio kontrolu leta o neočekivanom susretu, kontrolor ga je uvjerio kako nad Dugom Resom nema civilnih letjelica. Pilot se potom približio svjetlećem objektu, koji nije mijenjao položaj i kao da je mirovao dok mu se približavao.

– Imam utisak da svjetla lagano, sporo, mijenjaju nijansu, boju između svijetlo zelene, žute i blago ljubičaste. Os aviona vodim desno od svjetala objekta čiju dimenziju i udaljenost ni približno ne mogu odrediti. Tek kada mi je glava bila okrenuta pod 90 stupnjeva ulijevo znao sam da prolazim pored tih svjetala ali pojma nisam imao kako daleko; 100, 200 ili 300 metra. Nisam imao predstavu kojih dimenzija je taj objekt, koliko duga je ta linija čudnih svjetala, nastavlja priču Hamzić.

Ponovni kontakt s kontrolom nije urodio plodom, dobio je naređenje da nastavi s letom prema Rakovici i potom svom vojnom aerodromu.

Suad Hamzić tvrdi kako je tijekom letačke karijere doživio još dva slična susreta na području Delnica i Banovine, negdje između Petrinje i Siska. Iz vojnih vlasti nikada ga nitko nije zatražio izvješće o čudnim događajima, naprotiv, o svemu je vladao potpuni muk.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest