Blaga zima spašava Gradsku toplanu, ali i građane – potrošeno 18 posto manje goriva, naplata računa 95 posto

Gradska toplana

Blaga zima spašava karlovačku Gradsku toplanu zbog manje potrošnje goriva – plina, ali i Karlovčane, korisnike toplane koji u odnosu na prošlu godinu ipak imaju nešto manje račune. Po riječima direktora Gradske toplane Inoslava Latkovića, sezona grijanja još traje tako da se ne može uspoređivati cijela sezona s prošlogodišnjom, no u periodu od rujna do veljače, potrošeno je oko 18 posto manje goriva nego u prošoj sezoni.

– Gradska toplana posluje stabilno, uz kontinuirano praćenje i upravljanje troškovima, kao i potraživanjima od kupaca. Nemamo neplaćenih potraživanja, dok cash – pool koristimo u vrlo maloj mjeri, rekao je Latković za KAportal. Odlična je, dodaje, i naplata računa od građanstva koji su na godišnjoj razini platili 95 posto ukupnih potraživanja. No u Toplani za ovaj, visoki postotak naplate, i sebi pripisuju zasluge.

– Za poboljšanje naplate omogućili smo našim korisnicima različite mogućnosti plaćanja, stručnu podršku, te poduzeli sve potrebne zakonske radnje za poboljšanje naplate. Naplata oko 95 posto je jako dobar pokazatelj svih prethodnih navoda, dodaje Latković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest