KAbina: Bend “od svuda” publika nije puštala sa stejdža, predstavljen i novi projekt mladih Karlovčana

foto: Filip Trezner

Rolin Humes, odličan blues-rock bend najavljen kao zagrebački, zapravo je, bend “od svuda”. Tako su se sami predstavili na jučerašnjem odličnom koncertu, na kojem ih publika doslovno nije puštala sa stejdža, sve dok nisu za kraj odsvirali i svoju trajanjem neuobičajeno dugu stvar dugu više od 18 minuta. Članovi su se našli u Rijeci, imaju veze sa Zagrebom, neki dolaze iz Siska, neki s Malog Lošinja, a neki s Korčule, a sviraju – izvrsno. I to je publika na Maloj sceni Hrvatskog doma znala prepoznati i nagraditi s nekoliko “biseva” ili točnije rečeno, “pregovora” o nastavku svirke daleko nakon predviđenog roka.

Kristijan Stepinac i Karlo Bonetić predstavili su novi projekt mladih Karlovčana – stranicu o hrvatskoj rock i metal sceni.

I sami glazbenici u karlovačkim bendovima Eclipse of Time i Absortick, primjetili su da je razina informiranosti mladih bendova o mogućnostima za svirku, ali i publike o mladim hrvatskim bendovima, vrlo niska, pa na ovaj način pokušavaju popraviti takvu sliku. Zamišljena kao hrvatska, stranica je vrlo brzo prešla granice države i postala regionalna, a počeli su im se javljati i bendovi iz udaljenijih zemalja, primjerice Francuske.

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je ovog ponedjeljka dobila priču “Kratki uvod u kolorimetriju” Varaždinke Ive Tkalec.

Sljedećeg ponedjeljka na svoje će doći obožavatelji indie-rocka uz nastup mladog zagrebačkog benda Seven Mouldy Figs, dok će za vrijeme svirke svoj novi likovni uradak stvarati mladi dugoreški crtač Marin Belavić. “Priča za ponijeti” je “Točka za čekanje” autorice Martine Vidaić iz Zadra.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest