Uz 250. obljetnicu Gimnazija Karlovac objavljuje drugo izdanje knjige “Svi rakovački maturanti”

Uz 250. obljetnicu Gimnazija Karlovac objavit će i drugo (izmijenjeno i nadopunjeno) izdanje knjige “Svi rakovački maturanti”, koju je 1995. napisao poznati karlovački novinar Nikola Perić. Knjiga će biti objavljena u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivana Gorana Kovačića.

Prvim je izdanjem autor obuhvatio 114 godina mature u karlovačkoj gimnaziji, više od 9.000 imena maturanata, oko 600 imena profesora, prikaz povijesti škole i 150 zanimljivosti iz gimnazijskoga života. Knjigu nastalu povodom 230. obljetnice Gimnazije posvetio je svim đacima i profesorima. Ovom mišlju rukovodi se i uredništvo novog izdanja – posvetiti knjigu svim bivšim i sadašnjim gimnazijalcima i njihovim profesorima te je darovati gradu Karlovcu i budućim generacijama.

U pokušaju da bude što vjerodostojnije, da iznese prave podatke, da ne izostavi ni jedno ime, uredništvo pretražuje matične knjige, imenike i školska izvješća, ali i očekuje pomoć od onih koji zapravo pišu gimnazijsku povijest – od bivših učenika i njihovih profesora. Stoga se pozivaju svi čitatelji prvoga izdanja da autore obavijeste o eventualnim pogreškama na e-adresu: rakovacki.maturanti@gmail.com.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest