Odluka o sudbini Tjednika i Radija za 30-ak dana – nakon završnih računa i rasprave na sjednici Vijeća

Sudbina gradskih medija, Karlovačkog tjednika i Radio Karlovca, mogla bi biti izvjesnija početkom idućeg mjeseca. Najavio je to gradonačelnik Damir Jelić, kazavši da je presudan trenutak 31. ožujak, do kada će biti napravljene procjene i završni računi ovih gradskih tvrtki. Nekako u to vrijeme, o njihovu radu raspravljat će se i na sjednici Gradskog vijeća.

– Direktori su dobili zadatak da predstave rad tvrtki u zadnjih desetak godina. Vjerojatno će se interesantna rasprava voditi na sjednici, krajem trećeg ili početkom četvrtog mjeseca, najavio je Jelić.

Na novinarsko pitanje hoće li to moći učiniti novi direktor Tjednika, jer natječaj za njegov izbor traje do ovog četvrtka, Jelić je odgovorio potvrdno.

– Vjerujem da hoće, izjavio je Jelić, nakon čega je ostalo nejasno je li novi direktor, koji, formalno, još nije izabran i za kojeg je javni natječaj otvoren, već dobio ili će tek dobiti zadatak da pripremi izvješće o radu tvrtke.

A kako će i hoće li Tjednik i Radio raditi ubuduće, vlast će odlučivati nakon spomenute sjednice i zbrajanja računa. Pet je mogućih scenarija: predstečajna nagodba, stečaj, dokapitalizacija, prodaja i spajanje tvrtki.

– Onu varijantu da preuzmu tvrtku za jednu kunu, a da Grad preuzme većinu dugova, zaposlenici su odbili. Kako je odbačena, mog favorita među varijantama rješenja više nema, rekao je Jelić, dodavši da bi on iskazao borbu za vlastitu i egzistenciju ljudi koji su mu blizu, bez obzira što se zna da sadašnji broj zaposlenih ne bi ostao.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest