Karlovčani na KAbini upoznali prve pobjednice ovogodišnjeg HGF-a i nadarenog dugoreškog crtača

foto: Tin Vučković

Vrlo dobru, ali i vrlo aktualnu, mada ponešto kratku svirku, vidjeli su mnogobrojni posjetitelji KAbine ovog ponedjeljka uz nastup zagrebačkog benda Seven Mouldy Figs. Četiri djevojke, koje se u svim materijalima službeno predstavljaju kao Lucija (vokal, gitara), Jordi (gitara), Laura M. (bas) i N. (bubnjevi) pobjednice su prve kvalifikacijske večeri ovogodišnjeg HGF-a održane u Zagrebu što je svakako dobra garancija kvalitete. Zbog poslovne zauzetosti vozačice podosta su zakasnile pa je vjerojatno zato svirka bila nešto kraća nego što smo naviknuli na KAbini, no i to je bilo dovoljno da se pokažu kao izuzetno zanimljiv i kvalitetan bend, za koji će se sigurno još čuti na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Tako je ova svirka ispala i dobra najava kvalifikacijske večeri HGF-a u Karlovcu, kojoj je naš grad ove godine prvi puta domaćin u subotu na Maloj sceni uz besplatan upad i nastupe bendova Udriground, Soul Radio, Absortick i Eclipse of Time te pobjednika iz 2012. godine, benda Pištolj na gumene metke.

Publika je mogla vidjeti i izložbu radova mladog dugoreškog crtača i grafitera Marina Belavića, novog u nizu sve brojnijih dugoreških uličnih umjetnika. Mladi Belavić je, kako je to na KAbini praksa, i tijekom svirke napravio svoje novo djelo, koje će, kao i sva ostala nastala tijekom ove sezone, publika moći vidjeti i na otvorenom, na završnom ovogodišnjem KAbina-događanju u svibnju na Proljetnim promenadama.

U “Priči za ponijeti” predstavila se mlada Zadranka Martina Vidaić s pričom “Točka na čekanje”.

Za sljedeći ponedjeljak pripremljen je vrlo sadržajan program – sve će početi predstavljanjem mlade riječke književnice Irene Hartmann, a slijedi koncert zagrebačkog benda FOR, tijekom kojeg će svoje novo djelo stvarati poznati karlovački mladi crtač Peđa Cetinjanin. U “Priči za ponijeti” također se predstavlja mladi karlovački autor – Renato Knezac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest