Ministar Ostojić otvorio novouređene odjele u karlovačkoj Bolnici i najavio njeno spajanje s ogulinskom

– Bili ste na prvom mjestu od svih hrvatskih bolnica, ali rebalansom smo izgubili dio sredstava. Uvjeren sam da će ove i iduće godine to biti napravljeno jer su mjerama energetske učinkovitosti moguće velike uštede, najavio je ministar Ostojić.

Odgovarajući na pitanje o master planu zdravstva, rekao je da ga je predstavio kolegama ministrima i od njih dobio “zeleno svjetlo”, te da će taj prijedlog, rađen planski, prema najvišim europskim standardima, uskoro u javnu raspravu. Njime je, između ostalog, predviđeno spajanje karlovačke i ogulinske bolnice.

– Predviđena je funkcionalna integracija Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice Ogulin. To neće značiti organsko spajanje, one ostaju potpuno odvojene ustanove, ali predviđamo funkcionalnu integraciju sa značajnim smanjenjem akutnih kapaciteta, ali poboljšanjem dnevne bolnice. Razlog tome je jasan: popunjenost ove bolnice je lani bila 64-66 posto, a ogulinske 51 posto. Zato idemo u preklapanje odjela i integraciju i zasigurno će to biti bolje našim građanima, a i kolegama koji će moći svoja znanja i vještine prenositi na druge. Kad se one integriraju, imat će kontak-bolnicu u Zagrebu KBC Sestre milosrdnice, najavio je Ostojić.

Da smanjenje broja bolničkih kreveta neće ići na uštrb građana, te da će biti povećana sve potrebnija palijativna skrb, kazao je župan Ivan Vučić.

– Najvažnije je da nitko neće ostati na ulici, ni od zdravstvenih ni nezdravstvenih djelatnika. A sve što se radi, radi se za boljitak pacijenata, izjavio je Vučić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest