SDP u napadu na svim frontovima: Tvrde da i HDZ-ova vlast u Ozlju funkcionira na principu trgovine

– Mislim da su HDZ i partneri dolazak na vlast u Ozlju shvatili kao revoluciju i svoju energiju, umjesto na razvojne projekte, troše na kadroviranje, smjenjivanje ljudi u Gradskoj upravi, institucijama i onima koji su izvan toga, ali HDZ i partneri na to imaju utjecaj. HDZ je napustio dobar smjer politike Grada Ozlja i zanemario projekte koji su poluga razvoja, malo i srednje poduzetništvo, pa krenuo u smjeru koji neće donijeti ništa dobro, već će Ozalj postati što nikad nije bio: grad – slučaj, rekao je na pressici predsjednik županijskog SDP-a Damir Mateljan.

Bivša gradonačelnica, predsjednica SDP-ova Kluba vijećnika Biserka Vranić ocijenila je da je nakon 10 mjeseci vlasti vidljiv niz nepravilnosti, čudnih situacija i nepoznavanja ovlasti na relaciji gradonačelnica – predstavnička vlast.

– Tu se radi o principu trgovine. Pretpostavljam da se o mnogim stvarima ne slažu, ali imaju dogovor: ti meni pustiš ovo, ja tebi ono. Dva slučaja to eksplicitno potvrđuju. Prvi, gradski vrtovi, projekt gradonačelnice koji nitko ne podržava, nema interesa za to i nepotreban je jer u Ozlju svi imaju svoje vrtove, a tko nema, može besplatno dobiti zemljište. Grad ima dovoljno vlastitog zemljišta, ali je Vijeće odlučilo kupiti zemljište od člana HDZ-a i za to platiti 250.000 kuna u pet godina, navela je Vranić.

Govoreći o Starom gradu Ozlju, rekla je da je u 10 godina, od 2003., kada ga je, kao titular, preuzela Družba Braće hrvatskog zmaja, Grad s Družbom dobro surađivao: u dvorcu je bio smješten Zavičajni muzej, za što Grad nije plaćao najam, ali jest grijanje i struju, te se brinuo o održavanju okoliša. Od kad traju radovi na obnovi zdanja, Muzej ne radi.

– A Vijeće je odlučilo da će Družbi plaćati 10.000 kuna mjesečno za najam prostora, dakle, 120.000 kuna godišnje. Istovremeno, gradonačelničin suprug je član Družbe i obavlja nadzor nad radovima, pa me ne može nitko razuvjeriti da tu sve štima. Suprug od dogradonačelnice, pak, je u Upravnom odboru Komunalnog. Da je sve i zakonski čisto, imaju li moralni kredibilitet za to, upitala je Vranić, poručivši da se u Ozlju rade kule u zraku umjesto razvojni projekti, pa poslovna zona stoji, ne brine se o radnim mjestima, ni komunalnoj infrastrukturi, od asfalta nadalje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest