Otkrivena “tajna”: Josipović sa županom i gradonačelnikom iza zatvorenih vrata o poplavama i nezaposlenosti

– Nije bilo nikakvih tajni: razgovarali smo o posljedicama elementarnih nepogoda u Karlovačkoj županiji, kako je izgledala obrana od poplave i kako sanirati štetu. Ono o čemu moramo ozbiljno razmisliti jest činjenica da se očito klima mijenja i ugroza od poplava ili ekstremnih vremenskih uvjeta je i bit će sve veća. Zato oni poslovi koje nismo dovršili na pripremi obrane od poplava i od drugih nepogoda moraju biti dovršeni. Mislim na sigurnosne mehanizme poput nasipa, odvodnih kanala i drugo. Također bilo mi je drago čuti da je broj nezaposlenih u županiji pao, za razliku od nekih drugih dijelova domovine. Isto tako, ovdje je nešto bolja situacija od prosjeka u Hrvatskoj, ali naravno da ni ovdje i svi skupa nismo zadovoljni i hoćemo i možemo bolje, rekao je predsjednik Ivo Josipović odgovarajući na pitanje o čemu je bilo riječi na sastanku, zatvorenom za javnost, s karlovačkim županom i gradonačelnikom.

Govoreći na obilježavanju Svjetskog dana zaštite potrošača u Karlovcu – u kojem su 70-ih godina prošlog stoljeća počele aktivnosti na zaštiti potrošača – predsjednik Josipović je kazao kako je, osim dobrih zakona i povjerenja, važna i izgradnja nove etike koja, posebno kada se trguje preko interneta, mora biti na tragu pravednosti i zaštite onih koji sudjeluju na tom tržištu.

– Potrošač nije slabija strana, nego subjekt i regulator tržišta. Jučer smo čuli da hrvatsko gospodarstvo bilježi lagani rast, a dio toga je djelo hrvatskih potrošača. Ponudit ćemo Vladi i Saboru naše viđenje izlaska iz recesije i oživljavanja gospodarstva, najavio je predsjednik Saveza udruga za zaštitu potrošača Ilija Rkman.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest