Mladi SDP-ovci nastavili akciju darivanja računala, na tržnici upozorili na spornu odluku u EU parlamentu

Akcija na tržnici

Članovi Foruma mladih SDP Karlovac nastavili su sa svojom akcijom “Mladi za mlade” . Kako kažu, istovremeno se skupljaju računala, pripremaju i osposobljavanju za donaciju, te spremna računala doniraju onima kojima su najpotrebnija.

– Tako smo u petak posjetili samohranu majku četvero djece iz Karlovca, gospođu Šipuš te ovoj obitelji uručili računalo, kazala je Marina Novaković Matanić, potpredsjednica Gradskog vijeća. Dodaje da je računalo ovoj obitelji  bilo zaista potrebno računalo, troje djece ide u osnovnu i srednju školu, a jedno dijete na fakultet.

Jedno računalo otišlo je u Bogovolju kod obitelji Murić. Njega će koristiti nekoliko obitelji koje to svojoj djeci ne mogu priuštiti.

Akcionizam mladih SDP-ovac osim ovog humanitarnog dijela jučer je imao i političku temu – SDP ZA, HDZ PROTIV jednakosti žena i muškaraca. Na tržnici su, kaže Novaković Matanić, još jednom htjeli upozoriti građane na ovotjednu odluku u Europskom parlamentu, a za što su dobri dijelom zaslužni predstavnici HDZ i HSP dr.A. Starčević.

– Da je Izvješće izglasano, po prvi put u povijesti pružila bi se prilika Hrvatskoj, ali i cijeloj Europi, da krene u smjeru izjednačavanja plaća žena i muškaraca za iste poslove i konačno stane na kraj stoljetnoj diskriminaciji žena! Odlukom Europskog parlamenta ostali smo i bez zakonskog okvira koji bi to omogućio, dodaju u Forumu mladih.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest