ORaH i u Karlovcu – Pozvali da im se pridruže svi koji žele nešto promijeniti u gradu koji godinama propada

– Želimo biti stranka koja radi odgovorno i principijelno, te promovirati naš program održivog razvoja. On podrazumijeva balansiran odnos između gospodarskog razvoja, zaštite okoliša, društvene pravde i ljudskih prava. Hrvatska treba raditi na tome da postane samoodrživo društvo u tri sektora: energetskom, proizvodnji hrane i vodnom, rekla je predsjednica OraH—a Mirela Holy večeras u Karlovcu.

Više od 60 Karlovčana pratilo je osnivačku skupštinu OraH-ove gradske organizacije, jedanaeste koju je ova stranka osnovala u županijskim sRedištima. Za karlovačku organizaciju povjerenik je Tomislav Stojković, koji je kazao da ovdašnje članove i simpatizere stranke povezuje nezadovoljstvo situacijom u gradu koji propada godinama.

– Zaštita prirodnih bogatstava i neiskorištenih ljudskih potencijala ono je čime se nitko ne bavi, ali bavit ćemo se mi. Zato pozivam građane liberalnog opredjeljenja koji žele da se stvari promijene, neka daju svoj doprinos i sudjeluju u zajedničkom radu Gradske organizacije, pozvao je Stojković.

Da mogu sudjelovati u radu različitih OraH-ovih foruma, zaduženih za pojedine sektore, Karlovčanima su poručili i ostali čelnici stranke, a član Predsjedništva za Zapadnu regiju Milan Rodić naglasio da stranku čeka mukotrpan put jer sve što je do sada bilo napravljeno, uništeno je u interesu političkih elita i uskog kruga ljudi.

– Jedini način da se nešto promijeni je da uzmete stvar u svoje ruke i izlazite na izbore! Kad ostanete kod kuće, dali ste glas onima koji su sveli zemlju na ovako tragične grane, kazao je Rodić.

Govoreći o mogućnosti prijevremenih parlamentarnih izbora, Holy je rekla da u to ne vjeruje jer oni ne bi odgovarali ni poziciji, ni opoziciji, a priznala je da ne bi ni OraH-u jer se za njih žele kvalitetno pripremiti. Nasuprot tome, za one svibanjske, za Europski parlament, stranka je već spremna.

-Na izbore izlazimo samostalno. Od 11 kandidata na listi, poštujući paritetnu demokraciju, šest je žena, među kandidatima je šest doktora znanosti, a raspon godina je od 19 do 69, kazala je Holy. Listu kandidata će predvoditi ona, dok će imena ostalih, kao i izborni program otkriti u nedjelju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest