ROZP: Nova organizacija parkiranja kakvu je OTP uveo na tržnici trebala bi biti primjer za cijeli grad

Nakon što je Regionalna organizacija zaštite potrošača (ROZP) zatražila od Gradskog vijeća javnu raspravu o parkiranju u gradu Karlovcu, uvjetovano im je prikupljanje od 10 posto biračkog tijela da bi se ova inicijativa stavila na dnevni red Gradskog vijeća.

U ROZP-u smatraju da se parkiranjem, ako se već ova usluga naplaćuje, vozilo mora biti i povjereno na čuvanje, da jedinica ne može biti dan, te da gotova parkirališta uređena od gradske uprave ne mogu biti predmet koncesije.

Kako navode, bez obzira na njihovu inicijativu, OTP Tržnica je samoinicijativno reorganizirala parkiranje upravo na način za koji se oni zalažu.

– OTP Tržnica preuzela je organizaciju i naplatu parkiranja. Instaliran je novi automatizirani sustav naplate i parkiralište će raditi od 0-24 sata.

Do pola sata (30 min) parkiranja sada je besplatno, a sat parkiranja je 5 kn. Za vozila sa invaliditetom rezervirano je 7 parkirališnih mjesta na koje se ulazi iz ulice Tina Ujevića. Ukoliko ulaze na parkiralište preko ulaznih terminala kao i svi ostali korisnici imaju pola sata besplatnog parkiranja, a nakon toga plaćaju kao i ostali korisnici, kažu U ROZP-u.

Dodaju da ne prisvajaju zasluge za ovaj potez koji niti nije napravljen u u nekoj koordinaciji, nego ističu pozitivan primjer kako se glas potrošač sluša.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest