Visoka škola Effectus u utorak organizira javnu tribinu “Visoko obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj”

Visoka škola Effectus u utorak organizira javnu tribinu “Visoko
obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj”

Visoka škola Effectus poziva vas na javnu tribinu u Gradsku knjižnicu I.G.Kovačić u utorak 25.3.2014. s početkom u 18:00 sati.

Tema tribine je izuzetno kompleksna i aktualna u nizu pitanja s kojima se svakodnevno susreću svi dionici tržišta rada. Obrazovni sektor sam sebi postavlja pitanja da li školuje adekvatan kadar, da li to radi na dobar način te da li su naši studenti nakon završetka školovanja konkurentni na tržištu rada? S druge strane da li zakonodavac svojim zakonima i aktima omogućuje obrazovanju i studentima da što lakše prođu proces školovanja? Postavlja se pitanje s aspekta poslodavaca – da li je visoko obrazovanje usklađeno sa potrebama tržišta rada? I možda najbitnije pitanje – koja su zanimanja budućnosti?

Na ova i druga pitanja odgovarat će i voditi polemiku gosti Effectusove tribine: Saša Jurković, predsjednik Strukovne udruge u upravljanju ljudskim resursima, direktor portala posao.hr mr.sc. Mislav Balković, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca u obrazovanju (HUP-UPO), dekan Algebre, Žarko Vukobrat, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Karlovac te dr.sc. Robert Kopal, dekan Effectusa.

Visoka škola za financije i pravo EFFECTUS svojim radom i kvalitetom želi unaprijediti društvo znanja te ga kroz razne kanale djelovanja i komunikacije potaknuti na promišljanja i aktivno sudjelovanje. Stoga je jedan od strateških ciljeva Škole program “Društveno odgovorno obrazovanje”. Njega provodimo kroz nekoliko projekata – “Besplatne pripreme za državnu maturu”, “Stipendija”, “Ideja godine”. Svaki od projekata uključuje mlade ljude željne stjecanja novih znanja pri čemu poseban naglasak dajemo na djecu socijalno ugroženih obitelji, djecu poginulih i nestalih branitelja te štićenike domova za nezbrinutu djecu.

Uz postojeće projekte pokrenuli smo još jedan – “Lokalna zajednica”. Kroz niz tribina koje organiziramo na temu “Visoko obrazovanje, tržište rada i regionalni razvoj” želimo pokrenuti zajednicu na promišljanje i aktivno sudjelovanje na regionalnoj razini, kao i ponuditi rješenja koja smatramo ispravnima, kako moralno tako i vrijednosno.

Tribine se nastavljaju i u drugim gradovima:

Spilt, 26.3.2014, 18:00, GK M.Marulić

Slavonski Brod, 2.4.2014., 17:00, Gradska knjižnica Sl.Bord

Osijek, 3.4.2014., 17:00, Hrvatska gospodarska komora, Osijek

Rijeka, 8.4.2014., 17:00, Transadria, kongresna dvorana

Dođite, kreirajmo budućnost zajedno!

Potražite nas na Internetu:

www.effectus-uciliste.eu/

www.facebook.com/visoko.uciliste.effectus

Youtube – www.youtube.com/user/EffectusTV

 Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest