Djevojčice Zameta i dječaci Matulja 2001 pobjednici 14. državnog prvenstva u super mini rukometu

rskkarlovac.blog.hr

Prvi dio jednog od najmasovnijih dječjih natjecanja u Hrvatskoj, a kojem je tradicionalno domaćin Karlovac, završio je slavljem djevojčica riječkog Zameta i dječaka Matulja 2001. Riječ je, dakako, o 14. prvenstvu države u super mini rukometu za dječake i djevojčice rođene 2004. i mlađe, koje je jučer u tri karlovačke dvorane okupilo 104 ekipe iz cijele Hrvatske.

Kod dječaka, u konkurenciji 64 ekipe, najbolji su bili mališani RK Matulji 2001, koji su u finalu svladali Buje 53 sa 15:10. Odlični su bili i mali Karlovčani, no za nijansu su ostali bez medalje, nakon što su u susretu za 3. mjesto tek nakon izvođenja penala izgubili od Vučića iz Velike Gorice 11:10. Ivano Grčić iz RŠK Karlovac izabran je u najbolju petorku prvenstva. Najbolji igrač turnira je Toni Živković, najbolji vratar Niko Vučković, a najbolji strijelac Stipe Babić, svi iz pobjedničke momčadi.

Kod djevojčica, u uzbudljivom finalu male Riječanke iz RK Zameta sa 7:6 su svladale Rugvicu i postale državne prvakinje. U ogledu za 3. mjesto Senija iz Senja pobijedila je Buje 53 sa 13:5. Najbolja igračica turnira je Mia Speranza iz Zameta, a iz pobjedničke ekipe je i najefikasnija igračica Karmela Jugović. Najbolja vratarka turnira je Lea Krznar iz Rugvice.

Ovaj veliki skup dječjeg druženja i sporta nastavlja se sljedeće nedjelje, kada će se u Karlovcu održati državno prvenstvo u mini rukometu za dječake i djevojčice rođene 2003. godine.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest