T-Rexovac Ivan Vanja osvojio 2. mjesto na 38. Trofeju Učka

Karlovački biciklist Ivan Vanja, član BBK T-Rex, ostvario je odlično 2. mjesto u kategoriji Master A na 38. Trofeju Učka koji je ujedno bio i brdsko prvenstvo Hrvatske. Utrka se vozila se na cesti Matulji – Frančići – Bregi – Veprinac – Poklon (Učka) u dužini 14 km, a Ivan Vanja je stazu je prošao u vremenu 39:29. Nastupilo je 97 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova, a ukupni pobjednik  bio je Emanuel Kišerlovski iz ekipe Meridiana-Kamen iz Pazina.

Karlovčani na najvećem biciklističkom događaju u Sloveniji

Sljedeći vikend (10 – 12.6. 2016.) održava se 35. izdanje biciklističkog Maratona Franja BTC City u Ljubljani. Ukoliko organizatore KD Rog iz Ljubljane posluži lijepo vrijeme, očekuje se rekordnih 8.000 biciklista na startu.

Na najvećem amaterskom biciklističkom događaju u Sloveniji, a i šire, natjecatelji će moći odabrati između 5 različitih staza. Prvi dan na rasporedu je vožnja na kronometar Ljubljana – Domžale – Ljubljana, drugi dan na rasporedu je Hofer obiteljski maraton u dužini 25 km i Vzajemna utrka za najmlađe (1,5 km), dok  “kolesarski praznik”, kako organizatori vole reći, u nedjelju dostiže vrhunac kada su na rasporedu Veliki Maraton Franja BTC City (156 km) i Mali Maraton Franja (97 km).

– Maraton Franja i ove je godine kvalifikacijska utrka za UCI Gran Fondo svjetsko prvenstvo, a kroz 35 godina postojanja  profilirao se u ultimativni amaterski biciklistički događaj na ovim prostorima. Direktor Maratona Franja BTC City Gorazd Penko poziva ljubitelje biciklizma svih generacija i profila da svojom sportskom energijom preplave Ljubljanu u nedjelju 12. lipnja 2016. Nastupiti će i karlovački biciklisti članovi klubova BBK T-Rex i SD Miljokaz – kaže Danijel Perković.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest