Vučić iznenađen Kozjanovim privođenjem, Jelić nema komentara, ali se, kaže, osjeća nelagodno

Kao župan, iznenađen sam privođenjem, dovođenjem, i danas, osim iz medija, službeno ne znam gdje je Kozjan. Iznenađen sam, prije svega, i osuđujem svaki kriminal, pa i ovaj ukoliko ga je bilo. Koliko mi je poznato, g. Kozjan nije priveden radi davanja izjave, da li će biti pritvoren, to ne znam, zbog rada u ŽUC-u, čijim sam radom izuzetno zadovoljan, nego navodno zbog veze s NK Karlovcem. U cilju istrage ne bih davao dalje izjave, izjavio je karlovački župan i predsjednik ŽO HDZ-a Ivan Vučić zamoljen za komentar nove “afere NK Karlovac” i privođenja nekoliko osoba, među kojima i Borisa Kozjana, člana stranke, bivšeg predsjednika Kluba i sadašnjeg ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, odgovarajući na isto novinarsko pitanje, odgovorio je ovako:

– Nemam komentara, odnosno,sve što je župan iskomentirao, ja bih se s njim složio.

Upitan kako se osjeća kao gradonačelnik grada koji je financijski podupirao Klub u kojem traje istraga zbog navodnih kriminalnih radnji, rekao je da se istrage provedu do kraja kako ne bi hipotetički odgovarao.

-Tada ću vam reći što je i kako je jer me već uči iskustvo da su mnoge istrage bile provođene, pa da su istražile nešto što je bio kriminal, a mnoge istrage su bile uistinu odrađene, pa se dokazalo da nešto nije. Dakle, dopustimo, nemojmo suditi prije vremena, izjavio je Jelić.

Na novinarsko podsjećanje da pitanje kako se osjeća nije hipotetsko, odgovorio je:

– Moj osjećaj za sve što radi policija je osjećaj nelagode jer i sam sam se u svim tim situacijama nalazio. I vjerujem da nema ni jedne osobe koja je imalo normalna da bi imala osjećaj lagode u toj situaciji. U tom pogledu, potpuno razumijem sve koji su u toj poziciji, ne prejudicirajući ovu hipotetiku koju sam vam već odgovorio.

Upitan koliko je u to doba NK Karlovac djelovao autonomno u odnosu na Grad, izjavio je da je Klub, po prirodi stvari, djelovao autonomno jer je to udruga građana.

– Svi utjecaji koji su bili u mojoj domeni gradonačelnika su transparentni i vidljivi kroz gradski proračun koji se decentralizirao kroz karlovačku Športsku zajednicu s jedne strane, a s druge strane svi tragovi su vidljivi iz pozicije gradonačelnika, izjavio je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest