Određen pritvor za Kozjana i Šprajcera, knjigovotkinja puštena ali uz mjeru zabrane približavanja svjedocima

Boris Kozjan

Neven Šprajcer i Boris Kozjan ostat će u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je bivša knjigovotkinja NK Karlovca Irena Kovačić puštena no uz mjeru opreza zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa svjedocima.

Ovo je odlučilo državno odvjetništvo nakon što je sudac  istrage Županijskog suda u Karlovcu predložio određivanje istražnog zatvora protiv troje osumnjičenih temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

– U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su, po primitku kaznene prijave PU Karlovačke, ispitana dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1974.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine iz čl. 256. st. 1. i neisplate plaće iz čl. 132. st. 2. Kaznenog zakona/11, te jedna hrvatska državljanka zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djela pomaganja u utaji poreza ili carine  i pomaganja u neisplati plaće, stoji u priopćenju DORH-a.

Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici kao odgovorne osobe jednog sportskoga kluba u Karlovcu te s njime povezanih sportskih udruga počinili više kaznenih djela utaje poreza ili carine i neisplata plaće odnosno da su od 30. travnja 2008. do 26. travnja 2011. poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime sportskog kluba, u čemu im je pomogla osumnjičenica vođenjem knjigovodstva kluba. Postoji osnovana sumnja da su oštetili državni proračun za najmanje oko 1,328.055,00 kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest