Dražba s kacigama na glavi? Ruglo u Zvijezdi, devastirani Hotel Central 7. svibnja bit će licitiran na licu mjesta

Hotel Central na javnu će dražbu ponovo 7. svibnja i to na “licu mjesta” u Haulikovoj ulici. Uz opasnost da nekome od potencijalnih kupaca, ako se uopće pojave, padne cigla na glavu, devastirani hotel i kavana bit će licitirani po cijeni od 2,4 milijuna kuna.

Podsjetimo, na dražbi se nudi poslovni udio Korane d.d. u Centralu i to zbog ovrhe koju je pokrenula tvrtka Žitoproizvod. Udio je procijenjen na 2,4 milijuna kuna no kako bi se uopće natjecalo, potrebno je uplatiti 10 posto od procijenjene vrijednosti. Ako se nitko ne javi, zakazat će se nova javna dražba dok cijena u tom slučaju pada za 1/3 procijenjene vrijednosti.

Hotel Central gotovo cijele stoljeće bio je centar društvenog života u povijesnoj Zvijezdi, no već dvadeset godina stoji zatvoren, zapušten i uništen.

Dijelom je suvlasnik i Grad Karlovac dok su upravo neriješeni suvlasnički odnosi bili glavni  alibi aktualne gradske vlasti i opradvanje da se ne može puno napraviti po pitanju revitalizacije ovog objekta.

Konkurencija koje je ruglo veće u Zvijezdi je velika i nažalost, a pošto se ništa ne događa po pitanju njezine revitalizacije, sve veća. Također, ne nazire se agonija vezana uz uređenje Velike vojarne koja je u vlasništvu Karlovačke banke, te Oružane koja iz dana u dan sve više propada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest