Rendulić o ostavci: Ona je i apel MORH-u i institucijama da prekinu šutnju i nađu izlaz iz situacije u kojoj je Slunj

Grad Slunj

– Moja ostavka je, na neki način, i apel MORH-u i drugim državnim institucijama da prekinu šutnju i ignoriranje problema i pokušaju naći izlaz iz situacije u kojoj se našao Grad Slunj, poručio je s pressice Željko Rendulić, potvrdivši da s današnjim danom podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika.

Obrazlažući razloge zbog kojih se odlučio na taj potez, podsjetio je da je uoči prošlogodišnje izborne pobjede, s nezavisnom listom Proljeće, tvrdio da se neće razmetati obećanjima, nego uvesti reda: racionalizirati, uštedjeti, uložiti u razvoj. Nešto su učinili, što pokazuje i lani ušteđenih 3,8 milijuna proračunskih kuna, ali nedovoljno za ostvarenje planiranog.

– Kap koja je prelila čašu bila je obavijest MORH-a da neće plaćati komunalnu naknadu za Vojni poligon Eugen Kvaternik. To znači da Grad ostaje bez 30 posto proračunskih prihoda, da nema ulaganja, nema razvoja, nema govora o novim radnim mjestima. U pitanje dolazi opstanak nekih lokalnih poduzeća, održavanje infrastrukture… Gradu ne mogu osigurati nikakav kvalitetan pomak i najviše što mogu učiniti za naš grad u ovom trenutku je da odem, izjavio je Rendulić.

Značit će to i izvanredne izbore za čelnog čovjeka grada u uvjetima bitno drugačijim no što su bili prije nepunih godinu dana.

– Mora doći do izbora da onaj tko želi biti gradonačelnik u ovakvim okolnostima kaže da će napraviti to i to, ponuditi izlaz iz nastale situacije. Ja sam pokušao nešto promijeniti, ali i to je bio problem, veliki. Žao mi je što nisam uspio provesti program kojim smo dobili izbore, našu strategiju. Kao onaj tko je bio na čelu nezavisne liste snosnim najveći dio odgovornosti, ali, ne želeći sebe abolirati, moram reći da nam okolnosti nisu išle u prilog, kazao je Rendulić.

O ostavci, razlozima za i protiv, razmišljao je protekla dva tjedna, od kad je javnosti obznanio da nema više komunalne naknade za Poligon, analizirao kako će se to odraziti na Grad, saslušao članove Proljeća koji su bili protiv ostavke, smatrajući da treba ostati i boriti se, ali ipak odlučio da odlazi. Hoće li ovo biti njegov oproštaj s politikom ili će sjesti u vijećničke klupe, još ne zna.

Ne zna se ni hoće li Proljeće imati svog gradonačelničkog kandidata, ali ono što se zna jest da će Grad uobičajeno funkcionirati i da će ga do novih izbora za gradonačelnika voditi Rendulićev zamjenik Josip Gračan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest