Mala hidroelektrana na Turnju korak bliže gradnji – zvat će se “Odeta 1”, projekt uskoro na javnom uvidu

Mjesto buduće male hidroelektrane na ušću na Turnju

Projekt gradnje male hidroelektrane na ušću rijeke Mrežnice u Koranu u karlovačkom naselju Turanj stigao je u novu fazu, a nakon što je investitor, karlovačka tvrtka IRT d.o.o. u županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša dostavila zahtjev za provođenje glavne ocjene prihvatljivosti za Ekološku mrežu RH. Projekt je dobio i novo ime – “MHE Odeta 1”, što ne čudi s obzirom da je direktor i  glavni ulagač Slavko Vuković, inače vlasnik tvrtki Odeta i Odeta nekretnine. S obzirom da je projekt dobio i numeraciju, broj 1, moguće je da su u planu i drugi slični projekti. Zanimljivo, vlasnici IRT-a su do 30. travnja ove godine bili Stjepan Golub i Zvonimir Gerber, no tada su svoje vlasničke udjele prenijeli na Vukovićevu Odetu d.o.o.

Investitor je zahtjev dostavio nakon što je ovo tijelo donijelo rješenje da investitor mora provesti postupak glavne ocjene zahvata za područje ekološke mreže što se odnosi na zaštitu divljih svojti i staništa, a na koje bi zahvat mogao utjecati. Podsjetimo, mala hidroelektrana trebala bi se graditi na mjestu nekadašnje tvornice vune, o čemu smo već pisali.

– Zahtjev za provođenje glavne ocjene prihvatljivost zahvata za područje ekološke mreže u samostalnom postupku sadrži sve elemente prema odredbi članka 19. Pravilnika o ocjeni prihvatljivosti plana, programa i zahvata za ekološku mrežu. Zahtjevu je priložena “Studija za glavnu ocjenu prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu za izgradnju MHE Odeta 1, stoji u informaciji županijskog Ureda.

Uskoro se može očekivati javni uvid o čemu će, kažu u Karlovačkoj županiji, javnost obavijestiti putem svoje web stranice i dnevnog tiska.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest