“Karlovački vrtuljak” pun radionica, predstava, sporta, plesa, glazbe, filmova i s humanitarnom notom; vrtjet će se od 11. do 18. svibnja

Brojne radionice, različite predstave, sportske aktivnosti, ples, glazba, filmovi i humanitarni piknik – sve to očekuje posjetitelje 2. Karlovačkog vrtuljka, predstavljenog na današnjoj pressici.

Osmodnevni, iznimno bogat, a posjetiteljima besplatan program, nastao je zahvaljujući volonterima karlovačkih udruga, ustanova i Grada, namijenjen je djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi, ali i odraslima, a ima i humanitarnu notu.

– Tema Vrtuljka je “Živimo zajedno, ali s razlikama” jer smo željeli pokazati da smo svi, bez obzira na različitosti, jednako vrijedni. Htjeli smo da djeca pokažu što znaju, da imaju priliku prisustvovati nečemu drugačijem nego što su navikli i da budu što više na otvorenom, po cijelom gradu, kazala je Renata Kučan iz Društva Naša djeca.

Otvorenje Karlovačkog vrtuljka je u nedjelju, na Majčin dan, u 10.30 sati ispred Zorin doma, nakon čega slijede predstave, matineje, smotra dječjeg folklora.

Radionice su tematske, vezane za osjetila, pa je ona u ponedjeljak na temu dodira, u utorak je vezana uz glas, slovo i riječ, u srijedu uz pogled, četvrtak je u znaku pokreta, petak mirisa, a subota zvuka. Kao i ostala događanja, bit će ispred Zorin doma, u Knjiguljici, Lana centru, Knjižnici za mlade, na Promenadi, u Gradskom muzeju, Bolnici, školama, sportskim terenima i dvoranama, na Vunskom Polju…

Sve će završiti u nedjelju, 18. svibnja, humanitarnim piknikom “Njima na dar” na Foginovom kupalištu, od 12 sati. Organizira ga Udruga Jak kao Jakov.

– Kuharski i lovački savezi, te ugostitelji pripremit će hranu za koju ćemo primati donacije, namijenjene djeci oboljeloj od malignih bolesti. Osim toga, posjetitelje očekuje i plesni, sportski i glazbeni program, najavila je Ivančica Rubido, dodavši da će ovogodišnja akcija “Njima na dar” završiti izletom izliječene djece na vojni aerodrom u Zemuniku i u Zadar.

Organizatori Karlovačkog vrtuljka nadaju se da će od 11. do 18. svibnja biti lijepo vrijeme, no bude li kiše, program, onaj koji je moguće provesti, bit će “preseljen” u Zorin dom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest