Jelić najavio: Kreću završni razgovori o budućnosti Radija i Tjednika; kakva god bila – donacija više nema

Jelić najavio: Kreću završni razgovori o budućnosti Radija i
Tjednika; kakva god bila – donacija više nema

Imaju li i kakvu budućnost Karlovački tjednik i Hrvatski radio Karlovac bit će poznato u lipnju. Proizlazi to iz odgovora gradonačelnika Damira Jelića, koji je na današnjem brifingu s novinarima najavio da će završni razgovori o gradskim medijima biti održani ovaj mjesec i ponovio da su moguća četiri rješenja. Koje god bude izabrano, donacija gradskim medijima više neće biti.

– Na skupštini društava u Selcu vidjeli smo da su i Radio i Tjednik u prošloj godini poslovali pozitivno. To je dobro, ima smisla. Normalno je da smo prihvatili za 2014. planove njihovog poslovanja, ovakve kakvi jesu, i normalno je da smo izrekli direktorima da to ne prejudicira budućnost rješenja ova dva medija. U ovom trenutku su završene sve radnje stručnjaka, kako ekonomista, tako i pravnika, koje mogu realno izreći gdje su ta dva medija sada, gledajući čitavu prošlost s njihovim akumuliranim problemima. To znači da tijekom ovog, 5. mjeseca kreću završni razgovori za budućnost dvije tvrtke, jedne tvrtke, ni jedne tvrtke, ma kako bilo, opet ćete na vrijeme imati sve obavijesti baš kako treba, odgovorio je Jelić.

Dodao je da su i dalje moguća četiri modela razvijanja karlovačkog radija i tjednih novina.

– To je prodaja, dokapitalizacija a da je Grad većinski vlasnik, u jedan i drugi, ili u jedan, ne u drugi, moguća je fuzija, pa da ostane 100-postotno gradsko vlasništvo, a moguća je i fuzija plus novi partner do jednog postotka koji dogovorimo. Ako dođe do fuzije dvije tvrtke u jednu, tada neće biti prodaje te tvrtke nego je moguće samo da u određenom postotku dođe suvlasnički udio privatnog kapitala, ako bude bilo interesa. Ako ne bude, onda je opet to na nama dalje. Bitno je izreći, ma kako bilo, više se neće donirati nego će se kupovati usluge, najavio je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest