KAquarium dobio građevinsku, ali kako taj “svemirski brod” izgleda, Karlovčani još ne mogu vidjeti

Skica budućeg KAquariuma (ovo nije idejno rješenje)

KAquarium, projekt karlovačkog akvarija i muzeja o rijekama, dobio je dozvolu za izgradnju, no kako će izgledati taj “svemirski brod”, Karlovčani još ne mogu vidjeti. Da bi mogli, po riječima dogradonačelnice Marine Kolaković, Grad to teba, jer se radi o europskom projektu, ” iskomunicirati s komisijom”.

– Javnost će vidjeti u trenutku kada ćemo mi to moći objaviti, kada to iskomuniciramo da možemo na taj način ići s detaljnim informacijama; u ovom trenutku moramo vidjeti sve s komisijom što možemo i na koji način prezentirati. Nije to nikakva tajna, kolegij je vidio idejno rješenje ovog projekta i bili smo svi oduševljeni. Citirat ću jednu osobu iz UNDP-a koja je rekla da je to svemirski brod, pa se ja nadam da će to tako i karlovačka javnost prihvatiti. Mi smo u ovom trenutku ograničeni s mogućnošću davanja detaljnih informacija o projektima koji se apliciraju na europske fondove. Nastojat ćemo iskomunicirati i dobiti odobrenje da izađemo s konkretnim informacijama, naravno da je to itekako interesantno, kazala je Kolaković.

Napomenula je da je Grad učinio sve što je u njegovoj ingerenciji za daljnji razvoj ovog projekta, te ga prijavio Ministarstvu regionalnog razvoja u bazu projekata. Ministarstvo je, inače, osiguralo milijun kuna za izradu tehničke dokumentacije.

– Temeljem njihovih dodatnih upita i informacija koje se od nas traže vidimo da se vrlo pomno o ovom projektu razmišlja i da postoje šanse da Grad Karlovac dobije sredstva za daljnju izgradnju ovog projekta. Na ruku nam ide i što Hrvatska, na žalost, nema dovoljno pripremljenih projekata u ovoj fazi za fondove EU. Prednost Karlovca je što smo imali pripremljen projekt za apliciranje na fondove, izjavila je Kolaković.

Projekt, za koji se lani kao početak izgradnje navodilo ovo proljeće, “težak” je oko 3,5 milijuna eura, a KAquarium je zamišljen kao buduća turistička atrakcija na mjestu nesuđenog auto-kampa uz Koranu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest