Ekipa KAportala u apokaliptičnoj Gunji: Napuštenim selom plutaju lešine, karlovački vatrogasci rade od jutra do mraka

Voda je u Gunji pala za četrdesetak centimetara, dovoljno da mjesto na kojem su stanovnici ovog potopljenog sela nekada imali autobusno stajalište opet bude na suhom. Karlovački vatrogasci, koju su na terenu u Slavoniji od kada je voda počela prodirati i ugrožavati naselja, tu su izvukli desetak pasa, uglavnom štenaca, koji su bez hrane preživjeli od subote.

Utrpali su ih u prikolicu koju je odvukao traktor. Radni je stroj vukao još jedna kola, natovarena psima skupljenima u drugom kraju sela. Te životinje su bile sabirane pa privremeno smještene u mjesnu crkvu.

Miroslav Rade, zapovjednik karlovačkih vatrogasaca za KAportal je u još uvijek poplavljenoj Gunji rekao da su prije toga izvukli na desetke domaćih životinja, uglavnom svinja i nešto krava.

Slika Gunje doslovno je apokaliptična. Trupla uginulih životinja plutaju vodom koja je u ovom slavonskom selu ušla u baš svaku kuću, dok su deseci lešina nasukani na dijelovima s kojih se voda tek povukla. Dvije ili tri kuće jaki nanosi potpuno su srušili, što svjedoči o sili koja ja harala Gunjom.

Nakon spašavanja mještana poplavljene Gunje, pa Rajeva Sela, karlovački su vatrogasci opet završili tamo gdje je najgore, u Gunji. Rade od jutra do mraka, gablec se obavlja na haubi napuštenog automobila.

– Dečki, dobro se namažite, upozorava vatrogasce zapovjednik Rade na sunce koje je dobrano ugrijalo.

– Ovo nije poplava, nego potop. Ono što mi imamo u Karlovcu su poplave. Digne se voda nekoliko desetaka centimetera i uđe uvijek u iste kuće. Nažalost. Ipak, razmjere onoga što se događa u Karlovcu i ovoga što se dogodilo ovdje, ne može se nikako uspoređivati, rekao nam je Rade.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest