Savez za Hrvatsku: Oni nude koaliciju nesposobnog SDP-a i kriminaliziranog HDZ-a, a mi s narodom

– Ne dajte se prevariti! Oni nude sad veliku koaliciju nesposobnog SDP-a i kriminaliziranog HDZ-a kao spas hrvatskom narodu, a mi nudimo savez s hrvatskim narodom da se izvučemo iz ovog okruženja u koje su nas dovele neodgovorne političke elite i pojedinci koji su podredili nacionalne interese svojim osobnim interesima. A mi želimo upravo obrnuto, poručio je general Marko Lukić, predsjednik ZZH i kandidat za EU parlament koalicije Savez za Hrvatsku na večerašnjem predizbornom skupu u Karlovcu.

Nositelj liste i predsjednik HZ-a Milan Kujundžić uvjeren je da njihov Savez može donijeti preokret, nužan ovoj zemlji, te da će to narod na predstojećim izborima prepoznati.

– Hrvatskm narodu ne treba govoriti kakvo je stanje u zemlji; to svi vide. Ja ih jedino molim da ne nasjedaju lažima, da otvore oči i shvate da je sve u rukama hrvatskog naroda i on će u nedjelju odlučiti da li počinje u Hrvatskoj preokret i izlazak iz ropstva i propadanja, ili ćemo ostati zarobljeni lažima, elitama i propašću hrvatske države. Svatko je u nedjelju odgovoran što će biti s ovoom zemljom i sa svom našom djecom, poručio je Kujundžić.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a i treći na listi, kazao je da stranke koje su do sad vodile Hrvatsku to nisu činile u dobrom smjeru, a svaki put žrtve takve politike bili su hrvatski državljani.

– Izbori u nedjelju pružaju priliku da se stvari koliko-toliko poprave. Pozivam birače da na njih izađu i daju potporu upravo onim kandidatima i Savezu za Hrvatsku za koji vjeruju da je upravo taj preokret, promjena. Ne smije se dopustiti da Hrvatska dalje propada! Ovaj put kojim Hrvatska ide nije dobar, način na koji je ušla u EU nije dobar. Njega sad osjećaju svi oni koji ostaju bez posla, svi kojima se smanjuju plaće, koji teško žive, koji su prisiljeni otići iz Hrvatske jer ovdje ne mogu osigurati egzistenciju sebi i obitelji. To se mora promijeniti, zaključio je Srb.

Upitan hoće li Savez nastaviti predizbornu kampanju ili, kao neki, prekinuti i novac za nju usmjeriti stradalima od poplava, Marko Lukić je odgovorio niječno.

– Oni prekidaju jer su krivi za ono što se dogodilo! Zato što su obnašajući vlast i lošim organiziranjem sustava kroz niz godina ljudima naplaćivali naknadu za vode, a nisu čistili kanale i obavljali ono što trebaju i sad se žele prikriti iza toga. Mi idemo u kampanju samo da ukažemo na njihove propuste jer su sukrivci za ovu tragediju koja se dogodila hrvatskom narodu na tom području. Mi se ne bojimo izaći pred svoj narod i reći: “Vidite u šta su vas doveli! Ako im date priliku da i dalje obnašaju vlast, oni će vas potopiti do kraja!”, poručio je Lukić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest