Adamović: Tragičan slučaj u pothodniku dokaz je da ne pričamo bez veze o problemima, a Grad za investitora i dalje nije zainteresiran

Darko Jerinić i Bernard Adamović ispred Pothodnika

U karlovačkom pothodniku se 9. travnja zbio tragičan slučaj sa strašnim posljedicama i želimo upozoriti da se to događa, da ne pričamo bez veze. Taj dan Jelena Jerinić je pala i od posljedica preminula tri dana kasnije. Dogodilo se to za kiše, kada je curila oborinska voda, izjavio je na današnjoj pressici ispred karlovačkog Pothodnika Bernard Adamović iz Zelenih zajedno.

Kobni pad

Sazvao ju je kako bi upozorio na loše stanje pothodnika, na što gradske vlasti, bez puno uspjeha, kaže, upozorava već godinu i pol.

Nećak preminule žene (90), umirovljeni liječnik Darko Jerinić, ispričao je da je starica bila vrlo vitalna i taj dan, kao što je i inače činila, išla na Tržnicu. Pala je u blizini urarske radnje.

– Ne znam zašto je pala i ne mogu tvrditi da je zbog ovog ili onog. Urar nam je ispričao da je jako lupila glavom. Poslije smo je našli u bolnici. Imala je krvarenje mozga na više mjesta, nakon tri dana je umrla, izjavio je Jerinić, odgovorivši niječno na pitanje namjerava li obitelj pokrenuti sudsku tužbu.

Tajanstveni investitor?

Adamović je naveo primjer jednog od poduzetnika koji je radio u pothodniku, te zbog lošeg stanja tražio pomoć Grada u njegovu uređenju, no od rujna prošle godine mu nitko na dopis nije odgovorio. U međuvremenu je lokal zatvorio.

Pressicu je Adamović, pak, počeo informacijom o nedavnom sastanku sa zamjenikom gradonačelnika Dubravkom Delićem na kojem su razgovarali o potencijalnom investitoru u uređenje Pothodnika. O njemu je Adamović, podsjetimo, ne otkrivajući ime, javnost izvijestio početkom travnja.

Grad nezainteresiran

– Stekli smo dojam da ne postoji interes za investitora. Tražili smo da ga dovedemo i da se napravi jedan transparentni sastanak, međutim na to nismo dobili odgovor, izjavio je Adamović, odgovorivši da bi ime zainteresiranog za ulaganje u pothodnik otkrio kada bi Grad pokazao interes, te da bi tada investitor i predstavio svoju viziju uređenja pothodnika.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da će se o roku do kojeg će čekati očitovanje Grada o potencijalnom investitoru dogovoriti s njim, a za sada neće izlaziti u javnost s idejom o uređenju na koju Grad ne reagira.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest