Nadnarednik Pero Bertović najspremniji pripadnik OSRH, danas pobijedio na natjecanju kod Slunja

Nadnarednik Pero Bertović najspremniji je vojnik, pripadnik OSRH. Ovaj je pripadnik Vojnoobavještajne bojne HKoV-a, danas na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja pobijedio na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OS RH “Prvi za Hrvatsku 2014” te ponio laskavu titulu.

– Ove su godine među 107 natjecatelja uz pripadnike OS RH i MUP-a, bili i pripadnici oružanih snaga stranih država i to Austrije, Češke, Mađarske, Makedonije, Poljske, Slovenije te NATO-ovih zapovjedništava u Napulju i Brunssumu. Od stranaca najuspješniji je bio Austrijanac nadnarednik Alexander Janko koji je osvojio drugo mjesto, kažu u HV-u.

Trećeplasirani je desetnik Dalibor Vondra, također iz Vojnoobavještajne bojne. Natjecanje je zahtijevalo znanje, vojničke vještine i psihofizičku pripremljenost koje je trebalo pokazati kroz stazu dugačku 37,5 kilometara i 10 radnih točaka. Natjecatelji su startali jutros u 6 sati temeljem jučerašnjih kvalifikacija (veslanje i gađanje). Pobjednik je na cilj stigao u 12.40 sati, a čestitali su mu ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenik načelnika GS OS RH viceadmiral Ante Urlić, predstavnici MORH-a, OS RH, MUP-a i stranih oružanih snaga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest