Čak 2.000 radnih mjesta u Karlovačkoj županiji ugroženo prijedlogom Vlade o “outsourcingu” – sindikati skupljaju potpise za referendum

– Ovdje se radi o usluzi a ne o radu, dok se pružateljima usluga pruža poslovna prilika, a radnicima preostaje da rade za manju plaću, ako uopće zadrže posao. U svakom slučaju, za nove poslodavce to znači ekstra profit, kazala je Šintić.

Slična bi se situacija mogla dogoditi i u zdravstvenim ustanovama, kazala je Katica Rubić iz sindikata zdravstva i socijalne skrbi. Spremanje u bolnicama i kuhinja, kaže, nisu kao u restoranima, hotelima i cruiserima, već je to puno složenije pitanje koje, izrazila je sumnju, ne zna kako bi obavljali privatnici kojima prioritet nije kvaliteta usluge nego zarada.

– Kod nas u Zavodu za zdravstveno osiguranje sada su ovim prijedlogom zakona ugrožene čistačice, no sutra bi mogli biti svi mi, počevši od tajništva, informatičara nadalje, zaključila je Tatjana Bosiljevac iz sindikata zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom osiguranju.

Akcija prikupljanja potpisa za referendum provodit će se u cijeloj Hrvatskoj, a u Karlovačkoj županiji na ukupno 47 punktova. U Karlovcu će biti organizirano 17 mjesta za prikupljanje potpisa, po četiri mjesta u Ogulinu i Dugoj Resi, na 2 mjesta u Slunju, Ozlju, Vojniću, Krnjaku i Draganiću, te po jedno u Rakovici, Plaškom, Netretiću, Lasinji, Josipdolu, Cetingradu, Bosiljevu, Belaju, Bariloviću, Generalskom Stolu, Rečici i karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest