Karlovac ovog ljeta dobiva prvi hostel u baroknoj kući na gradskom Korzu, otvara ga hrvatsko – irski par

Naša je želja da hostel otvori svoja vrata 1. srpnja, neposredno prije Dana grada Karlovca, vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti, no u svakom slučaju, čak i zapnu li malo radovi na uređenju, počet ćemo s radom ovog ljeta – najavljuje Ana Cullen-Družak, vlasnica skorašnjeg prvog karlovačkog hostela, koji se uređuje na gradskom Korzu, točnije na adresi Trg Petra Zrinskog 17, u staroj baroknoj kući iz 19. stoljeća s dvorištem.

Ana Cullen-Družak i njen suprug Damien irsko-hrvatski su par koji je nekoliko godina živio u Zagrebu, a nedavno su se preselili u Anin rodni Karlovac i odlučili se na ovaj zanimljiv i gradu na četiri rijeke svakako potreban poslovni poduhvat.

– Vizija hostela koji će imati ime “Na putu” se sastoji od jeftinog i ugodnog smještaja, u kojem se možete opustiti, osjećati kao doma, te upoznati “sličnomišljenike” dok istražujete ovaj dio Hrvatske i povijesni grad na četiri rijeke – ističe Ana Cullen-Družak.

Zasad su u planu sobe s 5, 7 i 8 kreveta, dakle klasična ponuda za “backpackere” i one koji žele jeftin i jednostavan smještaj, no hostel će nuditi i brojne dodatne pogodnosti kao što su besplatna wi-fi mreža, besplatan parking, kabelsku televiziju te klimatizirane sobe.

– Gostima planiramo biti na usluzi i s drugim sitnicama koje su na putovanju često vrlo važne, kao što je besplatno korištenje glačala i sušila za kosu, sigurnosni ormarići za osobne stvari i dodatni prostori za prtljagu – kaže vlasnica.

U izradi je i dvojezična web stranica (hrvatski i engleski) koja će, dakako, nuditi i mogućnost rezervacije smještaja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest