Donacijom Vipneta uređena kupališta u Slunju, Ogulinu, Dugoj Resi, Karlovcu i Ozlju – stigli novi sadržaji

Kupalište u Slunju dobilo nove sadržaje

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet održala je obećanje, te u svom projektu “Učini pravu stvar” opremila sedam kupališta u Karlovačkoj i Sisačko – moslavačkoj županiji. Kako kažu u Vipnetu koji je danas povodom završetka opremanja održao tiskovnu konferenciju na gradskom kupalištu u Slunju, cilj im je bio doprinijeti i sadržajno obogatiti prekrasna riječna i slatkovodna kupališta na način koji ne zadire u zatečenu netaknutu prirodu.

– Zato smo se odlučili za mahom montažnu opremu koja se lako sprema u zimskim mjesecima ili je dovoljno otporna i u skladu je s riječnim godišnjim mijenama. Željeli smo da osim kupanja to budu mjesta susreta, druženja, uživanja, rekreacije te da se koriste što duži period u godini. Na svakom kupalištu nastojali smo detektirati baš ono što nedostaje i maksimalno oslušnuti građane i njegove želje, navike i način korištenja kupališta, kazala je arhitektica Martina Jukić Stanić iz arhitektonskog ureda Jukić & Prlić.

U Karlovačkoj županiji nove su sadržaje dobila kupališta u Karlovcu, Ogulinu, Slunju, Dugoj Resi i Ozlju, te u susjednoj, Sisačko – moslavačkoj ona u Sisku i Petrinji.

Vipnet je za kupališta nabavio ili izgradio, ovisno o potrebama pojedinog kupališta, terene za odbojku na pijesku i badminton, jedra za hlad, drvena sunčališta, pontone za kupanje i sunčanje pozicionirane usred rijeke ili jezera, roštilj parkove, dječje sprave za igru s anitstres podlogama, trim parkove za gimnastiku, mini parkove s mrežama za sunčanje na kupalištima koja sadrže adekvatan drvni pokrov, golove za vaterpolo, stalcke za bicikle, koševe za reciklažu i odvajanje otpada, kabine za presvlačenje, suncobrane, klupe, sjedeće garniture itd.

–  Uređenjem gradskih kupališta, želimo zahvaliti građanima na povjerenju koje su nam pružili u posljednjih 15 godina i barem djelomično im se odužiti ulažući u razvoj njihovih lokalnih sredina. Ponosan sam na sve što je Vipnet u Hrvatskoj do sada učinio na području društveno odgovornog poslovanja i raduje me da naš primjer slijede i ostale kompanije. Želim istaknuti i pozitivnu reakciju lokalne zajednice koja je od samog početka prepoznala projekt te odlično reagirala i osigurala realizaciju pripremnih radova, kaže Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Danas je prilikom otvorenja novouređenog kupališta u Slunju bio i karlovački župan Ivan Vučić koji se zahvalio donatorima, te podsjetio da je Karlovačka županija atraktivna turistička destinacija koja je među kontinetalnim županijama već niz godina prva po broju ostvarenih turističkih noćenja.

KAportal.hr

Novi izgled dobila i plaža na “ogulinskom moru” – jezeru Sabljaci…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest