Zbog porasta vodostaja obustavljena potraga za tijelom kajakaša, unesrećeni najvjerojatnije ostao zaglavljen u pukotinama ispod slapa

Potraga na mjestu nesreće (foto HGSS)

Potraga za utopljenikom na rijeci Mrežnici nedaleko ušća Tounjčice koja je trebala biti nastavljena danas ipak je odgođena, i to zbog noćašnje jake kiše i porasta vodostaja.

Kako saznajemo od Hrvatske gorske službe spašavanja, za danas je bila planirana gradnja nasipa te preusmjeravanje vode iz glavnog slapa kako bi se roniocima omogućio uron, no to će se ipak dogoditi kad prilike na terenu to dopuste.

HGS-ovci su jučer odmah po dojavi o nesretnom slučaju, kad je 41-godišnjak ispao iz kajaka i nestao u vrtlogu rijeke, krenuli na teren. Ustanovili su, dodaju, da je prilikom izvlačenja zaglavljenog čamca sa slapa, unesrećena osoba pala u vodu, te je zbog jake struje i visokog vodostaja najvjerojatnije ostala zaglavljena u pukotinama ispod slapa.

– Spašavatelji su pokušali raznim tehnikama sa površine doprijeti do dubljih dijelova potopljenih kanala, ali na žalost zbog jake vodene struje taj način pretrage nije dao rezultata. Također zbog visokog vodostaja nije bilo moguće napraviti uron u sam slap. Ronioci HGSS stanice Karlovac koji su se u poslijepodnevnim satima pridružili akciji pretražili su šire područje oko slapa, ali nažalost unesrećeni nije pronađen, kažu u HGSS-u.

Jučer je dodatno čamcima pretražen nizvodni tok rijeke u dužini od 2 kilometra, ali niti ta potraga nije dala rezultata. U akciji je sudjelovalo ukupno 18 članova stanice Ogulin te 2 člana stanice Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest