U nedjelju otvorenje 17. Međunar. festivala folklora – atraktivnost jamče grupe iz Argentine, Rusije, Gruzije, s otočja Guam i Tajvana

Festival najavili u Karlovačkoj pivovari

Atraktivne folklorne grupe iz Argentine, Rusije, Gruzije, Polinezije i sa Tajvana ove će godine biti zvijezde karlovačkog Međunarodnog festivala folklora koji će u nedjelju, po 17. put biti otvoren u karlovačkom Šancu, na oduševljenje brojnih ljubitelja tradicijske kulture grada na četiri rijeke i njegovih gostiju.

Po prvi puta, rekao je danas direktor Festivala Željko Štajcer, karlovački festival odvija se kao certificiran od međunarodne organizacije CIOFF, što je najviši dokaz kvalitete festivala i organizatorima dokaz da su na dobrom putu. Kao i prethodnih godina, zlatni pokrovitelj bit će Karlovačka pivovara. Stoga su događaji na festivalu upravo danas i najavljeni u Pivovari, gdje je predsjednica Uprave Branka Slaveska izrazila zadovoljstvo s pokroviteljstvom festivala, te kazala kako je MFF važna manifestacija za Karlovac i Karlovačku županiju, što pokazuje i da ove godine dobiva svoje 17. izdanje.

– Pozitivan doprinos našoj lokalnoj zajednici jedan je od stupova korporativne društvene odgovornosti Karlovačke pivovare, dodala je Slaveska te još kazala kako je ova potpora jedan od konkretnih načina na koji Pivovara doprinosi da život u Karlovcu bude ugodniji.

Što Karlovčane očekuje na ovogodišnjem Festivalu najavio je Štajcer, a sudeći po atraktivnosti folklora zemalja iz kojih grupe dolaze, ne treba sumnjati da će Festival biti izvrstan. Naime, kao najatrativniji gosti najavljene su grupe iz Argentine koja će uz tradicionalne plesove predstaviti i megapopularni tango, te grupe iz Rusije, Gruzije, sa Tajvana i otočja Guam u Polineziji.

Otvorenje je u nedjelju 6. srpnja u 20 sati. Festival će ići i u goste, ali samo u Karlovačkoj županiji, točnije Dugu Resu, Ozalj, Ogulin i Draganić dok će po svemu sudeći grupa iz Rusije biti i gost na Rođendanskom balu 13. srpnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest