Spajanje gradskih medija: Oporba protiv dok se ne vidi što to donosi, HDZ-u se ovo čini “kvalitetno rješenje” za njihov opstanak

Tjednik postaje dio Hrvatskog radio Karlovca

Iako će se odluka o pripajanju Karlovačkog tjednika Hrvatskom radio Karlovcu pred gradskim vijećnicima naći za tjedan dana, već sada jesigurno kako će – proći. Jer, prijedlog izvršne vlasti predstavničkoj vladajući će podržati, a kako imaju, službeno, jedan glas više u Gradskom vijeću, gotova je stvar da će Karlovački tjednik postati dio Radio Karlovca. Jedino što nikome, a čini se ni vladajućima, nije baš poznato kako će u budućnosti sve to funkcionirati.

Da će vladajuća koalicija predvođena HDZ-om dignuti ruku za ovakvu odluku, potvrdio nam je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Damir Mandić.

– Podržat ćemo ovo rješenje jer je na tragu nastojanja i želje da jedna i druga firma opstanu i nastave raditi jer su jedna i druga dio tradicije grada. Čini nam se ovo kvalitetnim rješenjem, pronalaženjem načina da obje nastave s radom. Sama “tehnika” je složena tako da HRK ne izgubi koncesiju, rekao je za KAportal Mandić, potvrdivši tako ono o čemu smo pisali, odnosno zašto se posegnulo za pripajanjem Tjednika Radio Karlovcu.

Dodao je kako je na Gradskom vijeću da donese odluku o pripajanju pisanog gradskog medija elektroničkom, a na Gradskoj upravi da zatim to operacionalizira kako po propisima treba učiniti.

Za razliku od vladajuće koalicije, oporbena, predvođena SDP-om bit će protiv odluke o pripajanju i to stoga što smatraju da su nejasne dobrobiti koje bi iz takve fuzije gradskih medija trebale proizaći. Kazao nam je to predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Josip Benčić, ponovivši da su apsolutno za opstanak obaju gradskih medija, ali protiv ovakvog spajanja.

– Zadnjih nekoliko godina, a pogotovo posljednju, kada je gradonačelnik nekoliko mišljenja promijenio, s tom se temom samo poigrava, a ne nudi nikakvo kvalitetno rješenje niti jasna vizija. Bit ćemo protiv, ne samo zato što ne znamo da li je takva odluka prodiskutirana sa zaposlenicima Radija i Tjednika, nego i zato što smo za to da mediji budu u vlasništvu Grada, koji ima potrebu za ovim javnim glasilima, te zato što smo protiv spajanja dok se ne vidi što se time dobiva. Dakle, jasan program, s ciljevima, financijskom konstrukcijom, očekivanim rezultatima… da se vidi što se time dobiva, da netko objasni kakav to benefit nosi, zašto je pozitivno da se ta dva medija spoje u jedan, a ne da budu svaki za sebe, rekao nam je Benčić.

Naglasio je kako su se do sad u gradskim medijima mijenjale programske politike i ljudi, “ali nitko još nije izašao s cjelovitim programom za čiju bi provedbu onda i odgovarao”, pa se tako samo lutalo, “a ništa se nije pomaknulo na bolje ni za milimetar”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest