Počinje suđenje: Dvostruki ubojica Boško Šapić u utorak izlazi pred lice pravde – sudit će mu sudac Ante Ujević

Šapić na sud doveden u čarapama

Tragedija koja je obilježila kraj godine na području Karlovačke županije, brutalno dvostruko ubojstvo koje je u Vojišnici počinio Boško Šapić (21), u ovoj će dobiti i sudski epilog.

Spis je dodijeljen sucu Županijskog suda u Karlovcu Anti Ujeviću, a on je zakazao tri rasprave sljedećeg tjedna, od utorka do četvrtka. S obzirom na njegovu praksu, ukoliko ne bude nekih iznenađenja, već sljedećeg tjedna može se očekivati i nepravomoćna presuda u ovom postupku. Ukoliko se tijekom postupka potvrdi optužnica kojem Šapića tereti Županijsko državno odvjetništvo, bit će mu izrečena dugogodišnja kazna zatvora.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage pred Županijskom sudom u Karlovcu podiglo optužnicu protiv njega zbog počinjenja dvostrukog ubojstva u studenom prošle godine. Od njegove ruke pred narodnjačkim noćnim klubom “Heart” smrtno su stradali Alvin Horvatić i Dejan Vučković.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 2. studenog 2013. u 22.15 sati u Vojniću, “ispred jednog ugostiteljskog objekta u cilju da liši života Alvina Horvatića, zbog ljubomore izazvane ranijim odnosom njegove djevojke s njim i nakon što je nešto ranije vidio da je unutar lokala ovaj zagrlio i poljubio njegovu djevojku, nožem zadao Horvatiću više reznih i ubodnih rana uslijed kojih je on zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede koje su dovele do iskrvarenja i smrtnog ishoda”.

Tereti ga se i da je istim nožem Vučkovića ubo u predio lijeve strane vrata nanijevši mu oštećenje lijeve pretključne arterije što je dovelo do iskrvarenja i nastupa smrti.

Šapić bi, ukoliko ovu optužnicu potvrdi sud, mogao biti osuđen na 40 godina zatvora jer državno odvjetništvo ubojstvo Horvatića smatra teškim ubojstvom jer je počinjeno iz ljubomore, što je ujedno i maksimalna kazna zatvora na koju može biti osuđen. Ubojstvo Dejana Vučkovića okvalificirano je klasičnim ubojstvom za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 15 godina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest