Predstavnica OŠ Rečica na seminaru u Varšavi – ova škola aplicira za novi projekt eTwinnig

Hrvatska delegacija u Varšavi

Na stručnom seminaru ” eTwinning Contact Seminar on Entrepreneurship” (kontakt seminar o poduzetništvu) održanom od 3. do 6. srpnja u Varšavi, kao jedan od 5 predstavnika iz Hrvatske sudjelovala je profesorica matematike i informatike Marija Draganjac iz Osnovne škole Rečica.

Kako javljaju iz ove škole, profesorici Mariji to je već druga eTwinning mobilnost, koja je i ovoga puta financirana u okviru programa Erasmus +, eTwinning od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU.

– Na seminaru je sudjelovalo oko 40 učitelja i profesora iz Litve, Latvije, Hrvatske, Malte, Portugala, Švedske i Poljske. Tema seminara bili su eTwinning projekti vezani uz poduzetništvo, koje je jedna od kompetencija koje treba razvijati kod osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika. Tijekom seminara OŠ Rečica je registrirala jedan eTwinning projekt pod nazivom “T-MICE Teens make international communication easier”, za koji se čeka odobrenje Agencije za mobilnost i programe EU. Suosnivač projekta je škola iz Latvije, a sudionici dvije škole iz Poljske, kaže ravnateljica OŠ Rečica Đurđa Rukavina.

Osnovna škola Rečica će, nada se ravnateljica, u školsku godinu započeti s još jednim eTwinning projektom, koji će voditi profesorica Marija Draganjac. Projekt će biti uklopljen u nastavu informatike.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest