Novi hotel Korana niče nad najljepšom karlovačkom šetnicom – kako će izgledati, javnosti zasad nepoznato

Novi hotel Korana polako se izdiže nad najljepšom karlovačkom šetnicom, no osim njegovog vlasnika i investitora Nikole Hanžela, projektanata i izvođača radova, nitko ne zna kako će točno novo zdanje izgledati, s obzirom da nije proveden arhitektonsko – urbanistički natječaj.

Kako smo već pisali, radi se o izgradnji prve faze, odnosno dijela gdje je nekad bila kafeterija zajedno s hotelskim dijelom na tri etaže. Radovi na prvoj fazi trebali bi biti gotovi do kraja jeseni dok se, službeno se navodi, radi o “rekonstrukciji i obnovi hotela”, a ne o gradnji potpuno novog zdanja.

Hotel bi trebao biti izgrađen u gabaritima starog, bez nadogradnja i dogradnja, ali s novim štihom koji je osmislila i projektantica prvog hotela Korana, za ovaj projekt nagrađivana, Đurđa Lipošćak.

Karlovčani koji ovih dana opsjedaju koranska kupališta pokušavaju se prisjetiti kako je izgledao stari hotel, dok nekima novo zdanje naoko izgleda prilično drugačije. Izvođač nas uvjerava kako će novi prostor imati iste linije i osnove, dok će pročelja biti redizajnirana.

Ako sve bude po planu, do zime bi trebao biti gotov prostor nekadašnje “kafeterije” u kojem je i po novom projektu predviđen restoran.

Kako trenutno napreduje gradnja pogledajte u foto galeriji KAportala.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest