Borna Petanjek novi prvak Hrvatske na MK pušci u ISSF programu, Vlado Cindrić treći

Borna Petanjek

Borna Petanjek tituli juniorskog prvaka Hrvatske u trostavu na MK pušci u ISSF programu dodao je i trijumf u seniorskoj konkurenciji. On je u kvalifikacijama sa 1162 upucana kruga zauzeo 2. mjesto zaostavši za prvoplasiranim Bojanom Ðurkovićem za samo tri kruga. To pak nije obeshrabrilo mladog Dugorešanina koji je u finalu meðu osmoricom najbolje plasiranih strijelaca otišao do kraja. U ležećem položaju s upucanih 606,5 krugova koliko je imao i osmi strijelac, nije kao deveti uspio ući u finale. No, to je u obje discipline uspjelo karlovaèkom strijelcu u dresu SK Dalmacijacement Filipu Brinskom koji je u trostavu peti, a ležeći šesti u Hrvatskoj.

Na malokalibarskom pištolju na 50 metara strijelac SK Policajac Vlado Cindrić zauzeo je 3. mjesto. I u kvalifikacijama je s 549 krugova bio treći, a njegov kolega iz reprezentacije, Željko Posavec iz SK Dalmacijacement, postao je novi državni prvak. U ovoj disciplini lijep uspjeh ostvario je junior SK Policajac Matija Cindrić osvajanjem 12. mjesta s 522 upucana kruga.

Momčadski sastav SK Policajac Vlado Cindrić, Matija Cindrić i Željko Mataković sa 1571 krugom osvojio je 3. mjesto. Vrsta SK Karlovac za koju su pucali Vjekoslav Vidović, Boris Ramušćak i Ivan Hrebac je sa 1487 krugova bila je peta. Ipak u momčadskom natjecanju na pištolju središnjeg paljenja Vidović, Hrebac i Slavko Matanić donijeli su SK Karlovac brončano odličje.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest