Inkasator uređuje zgrade kojima upravlja i pokušava ispraviti grijehe bivše Uprave – ovrhom nastoje vratiti posudbu od NK Karlovca

Samo od svibnja Inkasator je ugovorio ili već započeo, na zgradama kojima upravlja, radove u vrijednosti od 1,7 milijuna kuna. U šest mjeseci ove godine, pak, odrađeno je radova za 5,7 milijuna kuna, ili 38,7 posto više nego u istom periodu lani. Istovremeno s tekućim poslovima, pokušava ispraviti greške iz prošlosti, pa tako sudskim putem naplatiti nešto manje od 350.000 kuna, što ih je bivši direktor posudio NK Karlovcu, a propali nogometni klub nije vratio. Obznanio je to na današnjoj pressici direktor Nikola Rogoz, govoreći o obavljenoj reviziji poslovanja za razdoblje od 2010. do 2012.

Jedine nepravilnosti upravo su posudba NK Karlovcu, te neosnovano naplaćivanje manipulativnih i troškova opomena od 819.401 kune. Oba iznosa tvrtka je sama namirila, te poslovanje s gubitkom prekinula 2012. Upitan hoće li tvrtka, oštećena za više od milijun kuna, prijaviti onoga tko je za to odgovoran, Rogoz je odgovorio da je proces u tijeku i da ga je pokrenuo Državni inspektorat. Kada završi, tvrtka će odlučiti hoće li tužiti tadašnjeg direktora Vlatka Ivku. – Mi smo lani pokrenuli postupak protiv NK Karlovca za nadoknadu štete. I to prije no što je Klub propao, rekao je Rogoz, dodavši da o tome u kojoj je fazi sudski postupak nema informacija. Potvrdio je da je bio u NO Inkasatora kada je odluku o posudbi direktor donio, rekao i tada da to je neuobičajeno i da bi, po njemu, donacija na koju se ne plaća porez bila logičnija, ali da takve odluke donosi uprava samostalno, bez nadzornog odbora. Govoreći o kandidiranju zgrada na natječajima za energetsku obnovu Fonda za energetsku učinkovitost, kazao je da su lani poslali dokumentaciju za šest zgrada, dvije su “prošle”, no za jednu su dobili ugovor, a za drugu još nisu. Za sad niti jedna zgrada, ali niti jedan stan u njihovoj evidenciji, nema energetski certifikat iako ih, po njegovim riječima, neki kupuju na internetskim oglasima samo da bi mogli prodati nekretninu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest